burn-out, bore-out

Burn-out

Wat is burn-out. Letterlijk betekent het ” opgebrand zijn”. Je kunt gevoelens van hoge stress en burn-out ervaren op je werk, bijvoorbeeld in drukke periodes of wanneer je een deadline moet halen en je tijdelijk veel stress ervaart.
Maar wanneer deze gevoelens van stress structureel dreigen te worden, is het goed om te kijken hoe je de balans tussen werk en privé weer kan herstellen. Dit kan zowel preventief maar ook als reïntegratietraject na een daadwerkelijke burn-out en daaraan gerelateerde langdurige uitval op je werk.

Hoe herstel je? Wat kun je doen om aan je energiebalans te werken? Wat is hieraan vooraf gegaan? Waardoor ben jij in deze situatie terecht gekomen? Wat heeft je lichaam nodig om te herstellen? Hoe pak je dat aan?
Hoe ga je om met gevoelens van schuld en schaamte?
Hoe voorkom je dat je nog een keer kopje onder gaat en hoe zorg je ervoor de balans tussen werk en privé beter te kunnen bewaken in de toekomst.

Bore-out klachten

Bore-out klachten lijken op burn-out, met het verschil dat je niet meer genoeg uitdaging in je werk ervaart en je jezelf daardoor niet goed meer professioneel kunt ontwikkelen. Dit kan voor zware stress zorgen, waardoor je uit het arbeidsproces kunt raken. Trajecten hierop gericht gaan met name over heroriënteren op werk, inspiratiebronnen en loopbaanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven