Stress

Stress: sluipmoordenaar van je resultaat - Bell Coaching

Wanneer je veel stress op het werk ervaart, of wanneer de balans tussen werk en privé teveel naar werk uitslaat, kun je stress gaan ervaren.
Tijdelijke stress is niet zo heel erg, daar kan je lichaam goed tegen.
Maar wanneer je er last van gaat krijgen, bijvoorbeeld omdat de stress langdurig is, je er geen vat op kan krijgen of omdat je omgeving tijdelijk te veel van je vraagt, dan kan het goed zijn om samen met een coach te kijken naar strategieën die je toe kan passen om jouw stress aan te kunnen.

Een coachtraject rondom stress bestaat grofweg uit drie fasen. 
Fase 1
Om goed te herstellen van langdurige stress is het goed om te starten met je fysieke herstel.
Tijdens de sessies leg ik de werking van het stress-systeem uit en we kijken welke stressoren er bij jou een rol spelen, hoe je die kan verminderen en welke leefstijlveranderingen er misschien nodig zijn om weer in balans te komen.

Fase 2
De tweede fase blikken we terug naar hoe je in deze situatie terecht bent gekomen. Welke patronen en overtuigingen heb je misschien opgbouwd? Ben je erg perfectionistisch, of vind je het lastig om nee te zeggen? Daar gaan we mee aan de slag, zodat je meer handvatten krijgt om hier sterker in te worden.

Fase 3
De fase van vooruit kijken. Wat heb je nodig om niet opnieuw in dezelfde valkuilen te stappen, hoe kun je je wat steviger voelen, hoe zorg je ervoor dat je stress niet opnieuw gaat oplopen.

Gedurende al deze fases ga je met hele concrete opdrachten en vragen aan de slag.
Ontspanningstechnieken kunnen ook deel uitmaken van dit traject.
Je leert kijken naar de effectiviteit van je gedrag en hoe je keuzes maakt.
Op die manier ga je onderzoeken hoe je meer grip op stress kunt krijgen en daardoor een betere balans kunt vinden tussen werk en privé.

Bron foto: Stress: sluipmoordenaar van je resultaat – Bell Coaching (bell-coaching.com)

Schuiven naar boven